Activiteiten

Magnano ligt in een gebied waar veel te doen is. Voor de sportievelingen zijn er de volgende activiteiten: mountainbiken – fietsen -wandelen -bergbeklimmen -golf -skiën en zwemmen. Als men het wat rustiger aan wil doen kan men ook kiezen voor de volgende mogelijkheden: -culturele bezienswaardigheden -bedevaartsoorden -musea -kastelen -shoppen -natuurgebieden bezoeken en natuurlijk: heel lekker eten.

Mountainbiken en fietsen

Italie is een land met veel fietsfanaten en de route Ivrea – Biella is één van de favorieten van de fietsers om te trainen: veel haarspeldbochten en steile hellingen. Ook voor de mountainbikers is dit een geliefd gebied. Er zijn talloze routes uitgezet en door de vele heuvels is het een ware uitdaging. Routekaarten zijn aanwezig. Ook verzorgen wij het huren van elektrische fietsen en mountainbikes.

Wandelen

Magnano ligt aan de route waar de nationale officiële wandelroutes van Italie lopen. De zogeheten, De Sentiero Italia is de langste langeafstandsroute van Italië en doorkruist het hele land. Deze route begint op Sardegna en gaat via Sicilia naar het vasteland om uiteindelijk in Trieste aan de Adriatische kust te eindigen. Deze sentiero is in totaal zo’n 6.000 kilometer lang en bestaat uit maar liefst 350 etappes, dan kun je maar beter goede wandelschoenen hebben. Wie de gehele route achter elkaar zou willen lopen wordt teleurgesteld. Helaas staat deze route niet helemaal op papier.
De Sentiero Italia is op te knippen in 4 langeafstandswandelingen waar wel het een en ander over is geschreven. Al doe je maar een deel van deze monsterroute, dan nog ben je een ware held. Maar vergis je niet, de routes bestaan bijna allemaal uit alte vie (oude wegen) en nemen meerdere dagen in beslag, ze zijn dan ook niet geschikt voor beginnende wandelaars!

thumbnail_IMG_4695

De best beschreven routes van de Sentiero Italia zijn:

Sentiero Roma- Lombardia Grande Traversata delle Alpi (GTA) – PiemonteAlta Via Monte Liguri – LiguriaGrande Escursionista Appenninica (GEA) – ToscanaSentiero Sardegna – Sardegna , nummer 11 en 13 lopen allebei door en langs Magnano. Ook zijn er vele wandelroutes in en om Magnano, waarvan we er al talloze hebben gelopen.
Er zijn goede kaarten aanwezig bij ons.

thumbnail_IMG_5497

Bergbeklimmen

Op ongeveer een uur rijden ligt de vallei van Gressoney. Van hieruit vertrekken zomers vele liften voor fanatieke en ervaren bergbeklimmers die het Monte Rosa gebergte willen beklimmen. Vanuit Staval kan men de lift nemen om naar de Sella-hut en/of Gniffetti hut te lopen. Vandaar uit kan men vele toppen beklimmen, zoals de Liskamm, Castor en vele anderen.

Skiën

Vanuit de Gressoney vallei lopen ’s winters talloze skiliften en deze bedekken een groot gebied. Rijd men echter iets verder door richting Aosta, neem je de afslag voor cervinia. Dit is één van de grootste skigebieden in Noord-Italië, en hier wordt ook zomers in het hoogseizoen geskied.

Zwemmen

Op ongeveer een uur afstand rijden ligt Ondaland, een enorm zwemparadijs, met talloze glijbanen en slides. Een leuke afwisseling voor de zwemliefhebbers.

Golfen

In Magnano ligt één van de mooiste en grootse golfparcours van Europa, Le Betulle. Golfliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en rondom Magnano liggen nog 4 andere golfparcoursen. Één in Cerrione, één in Santhia, één in Cavaglia en één in Cossato